0494 81 10 10 hallo@jvstechnics.be

De zonneboiler: een milieuvriendelijke en economisch voordelige oplossing.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler maakt water warm door gebruik te maken van de zon als energiebron. Dit heerlijk warme water kan je gebruiken voor dag dagelijkse zaken zoals, koken, poetsen, afwassen, het nemen van een douche of bad. Maar er zijn ook minder bekende applicaties zoals het verwarmen van een zwembad of voor vloerverwarming.

Een zonneboiler bestaat uit een boiler, waarvan de inhoud afhankelijk is van het aantal leden dat je gezin telt en zonnecollectoren die worden geplaatst op je dak. Door de collectoren loopt een vloeistof die wordt verwarmd door de zon, die warme vloeistof zorgt ervoor dat het water in zonneboiler opwarmt. Is er te weinig zon, waardoor het water niet voldoende warmt krijgt door middel van zonne-energie dan zal de naverwarming het water opwarmen tot de gevraagde temperatuur.

Met een zonneboiler kan je op een energiezuinige en duurzame manier je sanitaire warm water, je huis, je zwembad verwarmen op voorwaarde dat de installatie op juiste wijze gebeurt. Hiervoor kan je zonder enige twijfel terecht bij JVS Technics.

Enkele van onze realisaties in beeld