0494 81 10 10 hallo@jvstechnics.be

Een warmtepomp is een toestel dat laagwaardige warmte uit de omgeving haalt (uit lucht, water of grondwarmte) en die ‘oppompt’ naar hoogwaardige warmte, die je vervolgens kan gebruiken in je woning. Een warmtepomp werkt op elektrische energie.

Het toestel brengt maar liefst 4 maal meer energie op dan dat het nodig heeft om te werken. Want voor 1 kiloWatt (kWh) aan elektriciteit produceert de warmtepomp 4 kWh aan warmte.

We raden aan om steeds een warmtepomp te combineren met zonnepanelen want dan wordt de stroom die de warmtepomp verbruikt gratis opgewekt! De elektriciteit de die warmtepomp nodig heeft om te verwarmen of te koelen is afkomstig van de zon. Je huis is dan energieneutraal! Bovendien wordt er tijdens het proces ook geen CO2 uitgestoten. Alleen maar voordelen!

Kies ik voor een gaswandketel of warmtepomp?

Elektriciteit in Belgiƫ is nog steeds duurder dan gas. Een gaswandketel zal dus goedkoper verwarmen dan een warmtepomp op elektriciteit. Behalve wanneer de elektriciteit opgewekt wordt door de zonnepanelen op je dak!

Als je het verbruik van de warmtepomp compenseert met zonnepanelen, dan wordt niet alleen je elektriciteit maar ook je verwarming gratis. Op die manier kan je besparing oplopen tot tienduizenden euro’s over de hele levensduur van je woning.

Bovendien wordt er steeds meer aandacht besteedt aan het E-peil van een woning. Het geeft de energieprestatie van de woning weer. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning.

Wat kan JVS Technics voor jou betekenen?

Het uitkiezen van de juiste technieken voor jouw woning is niet altijd een evidente keuze. Jolan staat jou met veel plezier en professionaliteit bij bij het maken van de juiste keuze. Berekenen van plannen, installatie, onderhoud en herstelling, voor het volledige traject kan je bij JVS Technics terecht.