0494 81 10 10 hallo@jvstechnics.be

U woont in hardwatergebied!

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat haast 6 op de 10 Belgische huishoudens last hebben van hard water. Het probleem is niet altijd zichtbaar, maar kan wel degelijk schadelijke gevolgen hebben.

Wat is hard water?

Uw watervoorziening is afkomstig van regenwater dat van nature zacht is als het uit de lucht valt. Wanneer dit water in de ondergrond sijpelt pikt het calcium-en magnesiummineralen op. Waardoor de hardheid toeneemt. Dit water komt vervolgens via de waterleiding in uw huis terecht, met kalkaanslag tot gevolg. Het reageert ook met zeep en vormt een grijsachtig schuim.

Waarom is de hardheid van het water hoog in mijn woongebied?

In België varieert het water van zacht tot zeer hard. Dit wordt meestal uitgedrukt in Franse graden(1°F = 10 mg kalk/liter). Het cijfer zegt iets over de concentratie van calcium- en magnesium-ionen in het water. Vanaf 9°F begint kalkaanslag zich te vormen. De concentratie van deze ionen in het water kan verschillen per regio, afhankelijk van de oorsprong van het water in die regio. Gaat het in uw woongebied om oppervlaktewater? Of gebruikt men het grondwater? Welke samenstelling heeft de bodem in mijn regio? Welk zuiveringsproces wordt er mijn streek toegepast? Dit alles en meer speelt een rol in het bepalen van de waterhardheid in uw woongebied.

Weetje: Jaarlijks stroomt er 70 kg kalk door uw woning.

Kalk beschadigt uw woning

Hard water wordt dus voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van stoffen die in onze bodem zitten: calcium en magnesium. Wanneer beide stoffen zich binden, krijgen we kalk. En dat heeft grote gevolgen voor uw woning. Na verhitting of verdamping van hard water, bijvoorbeeld via de douchekop of aan de kraan, veroorzaakt dit kalkaanslag.

Kranen, tegels en werkbladen moeten het vaak ontgelden. Ze verliezen hun glans en worden op termijn steeds doffer. Een groter probleem is de kalkvorming in huishoudelijke apparatuur zoals boilers, verwarmingsketels, wasmachines, koffiezetapparaten… Deze kunnen na verloop van tijd stuk gaan of aan energierendement verliezen. En dat voelt u uiteraard in uw portemonnee.

Bescherm uw huis en uw gezin

Het gevecht tegen kalk irriteert u elke dag. U kan het tijdelijk wegschrobben maar het komt altijd terug. Beeld het u eens in: steeds heerlijk zacht water te hebben, dat niet tegen u maar met u samenwerkt om uw huis te verzorgen en te beschermen…

Bescherm uw keuken:

Voorkom kalkaanslag in uw toestellen en vermijd kostelijke herstellingen. Bespaar tot 12% energie. Door efficiënter watergebruik van uw toestellen. Houd uw keukentablet en gootsteen vrij van kalkaanslag. Verleng de levensduur van uw toestellen.

Bescherm uw badkamer:

Houd uw tegels kalkvrij. Vermijd kalkaanslag op uw kranen. Houd uw douchekop proper. Kalk zorgt voor verstopping.

Bescherm uw gezin:

Zacht water beschermt de natuurlijke olie van uw huid.  Geniet elke dag van zijde zacht volumineus haar.  Geen eczeem of droge huid meer.  Uw was wordt zachter, uw kledij behoudt langer zijn kleur.